Stil

Porsche iznova pokreće planove za F1

Izvor: Monica Raymunt/Bloomberg

15. septembar 2022, 13:11

Dvije se strane nisu mogle dogovoriti o omjeru suradnje u zajedničkom timu

Ulazak u F1 najavio je i Porscheov sestrinski brend iz WV grupe - Audi

Formulom 1 godinama dominira Mercedes-Benz

Porsche iznova pokreće planove za F1

Depositphotos

Iz Porschea su javili kako nisu odustali od ulaska u prvenstvo Formule 1 (F1) nakon što su prekinuti višemjesečni pregovori s Red Bullom kao potencijalnim partnerom.

Razgovori su završeni jer se dvije strane nisu mogle usuglasiti o "jednakom sudjelovanju" u razvoju pogonskog motora i sudjelovanju u timu, objavio je Porsche. Zastoj u namjeri pridruživanja Formuli 1 ovog proizvođača sportskih automobila dolazi tek nekoliko tjedana nakon što je Audi, sestrinski brend iz Volkswagen (VW) grupe, objavio kako u Formulu ulazi 2026. godine.

"Bez obzira na sve, za Porsche utrke ostaju privlačna opcija koju ćemo nastaviti pratiti", objavio je proizvođač legendarnog modela 911.

Zeleno svjetlo

VW je u travnju i službeno dao zeleno svjetlo Audiju i Porscheu za pojedinačni ulazak u F1, nakon što su već neko vrijeme trajala nagađanja da će dvije tvrtke ući u sport kojim godinama dominira Mercedes-Benz. Formula 1 se od 2026. planira prebaciti na automobile koji koriste sintetičko gorivo, što je dio plana kojim do kraja desetljeća namjerava postati neutralna u emisiji ugljika, a tako se približava klimatskim ciljevima koje ima i sam VW.

Bloomberg je u srpnju objavio kako su pregovori između dvije strane zapeli u vezi s tim koliko bi tehnologije Porsche nudio Red Bull Racingu, u usporedbi sa sestrinskim timom AlphaTauri, koji se nalazi u vlasništvu Red Bulla, kao i koja bi strana imala konačnu riječ u imenovanju vozača za zajednički tim.

Sve vijesti iz rubrike Lifestyle

Lifestyle

sve vijesti iz rubrike Lifestyle