Kompanije

Ferrari: Superautomobili još skuplji, okrećemo se EV

Izvor: Daniele Lepido/Bloomberg

03. avgust 2022, 18:13

Ferrari: Superautomobili još skuplji, okrećemo se EV

Bloomberg

Pošast inflacije dolazi i do Ferrarija.

Proizvođač modela Portofino od 215.000 eura i modela Monza od 1,6 milijuna eura podići će cijene u prvom kvartalu sljedeće godine, rekao je u utorak izvršni direktor Benedetto Vigna.

Ferrari je povećao prognoze za cjelogodišnji prihod, prilagođenu zaradu i slobodan tok novca, budući da snažna potražnja pomaže nadoknaditi veće troškove koji pogađaju talijanskog proizvođača iz Maranella. Vigna je rekao kako kompanija rezervira narudžbe od kupaca koji će isporuku preuzeti nakon iduće godine, upozoravajući da se 2023. očekuje usporavanje rasta isporuka.

Ferrari Roma na Pebble Beach Concours d'Elegance 2021. u Pebble Beachu, Kalifornija, SAD, u subotu, 14. kolovoza 2021. (Bloomberg)
 

Ferrari se okreće električnim vozilima kako bi svoju povijesnu tvornicu na sjeveru Italije pretvorio u čvorište za baterijske automobile. Transformacija pokazuje kako čak i najtradicionalniji proizvođači motora s unutrašnjim izgaranjem prihvaćaju električnu budućnost.

Tri su hibridna modela činila oko 17 posto ukupnih Ferarrijevih isporuka u drugom tromjesečju. Kompanija će početkom rujna predstaviti svoj prvi terenski automobil (SUV) Purosangue koji će početi isporučivati početkom sljedeće godine.

Sve vijesti iz rubrike Biznis

Biznis

sve vijesti iz rubrike Biznis