Vijesti

Tržište određuje cijenu, na nama je da izvučemo maksimum za igrača

Autor: Ivan Vrdoljak

10. avgust 2022, 17:00

Pojasnio je što točno određuje cijenu igrača

Smatra da je uloga menadžera malo prenapuhana i mistificirana

Ivan Vrdoljak

Nogometni menadžer Marko Naletilić za Bloomberg Adria TV govorio je o poslovnoj strani nogometa i transferima igrača koji posljednjih godina redovno dosežu basnoslovne iznose.

Prelazak Neymara u Paris Saint-Germain i dalje drži rekord na nogometnom tržištu s 222 milijuna eura, no i u transferima mnogo manje poznatih imena olako se barata iznosima od nekoliko desetaka milijuna eura. Naletilić je pojasnio kako se točno određuje vrijednost igrača.

"Osim kvalitete, gleda se i koliko godina ima, iz kojeg kluba dolazi i koliko je važna njegova uloga na terenu te igra li za nacionalnu reprezentaciju", kazao je i dodao da je hrvatskim igračima reprezentacija najbolja odskočna daska, naročito nakon uspjeha na proteklom svjetskom prvenstvu.

Smatra da je uloga menadžera malo prenapuhana i mistificirana, jer tržište samo određuje cijene, a na njima je da iz te situacije izvuku maksimum za svog klijenta. "Sve se vrti oko novca, u svakom sportu, a naročito u nogometu. Po tom principu rade i FIFA i UEFA, koje svake godine organiziraju sve više utakmica i natjecanja, upravo zbog novca", rekao je Naletilić.

Najveći investitori dolaze s Bliskog istoka, iz Kine i SAD-a, riječ je o naftnim korporacijama i investicijskim fondovima koji sve više istiskuju lokalne mogule, koji su prije bili vlasnici klubova.

Naletilić ističe kako nogometno tržište prati razvoj globalne ekonomije i stoga u posljednje vrijeme ima tendenciju rasta.

Osvrnuo se i na razlike u raspodjeli novca od TV prava u različitim ligama, a sve možete detaljnije pogledati u videu.

Sve vijesti iz rubrike Ostalo

Ostalo

sve vijesti iz rubrike Ostalo