Crypto

Majstorović: Ne kaskamo mnogo za svijetom po pitanju kripta

Autor: Vedran Peršić

04. avgust 2022, 12:56

Vedran Peršić

Boris Majstorović, zamjenik direktora i rukovodilac sektora informaciono-tehničke podrške i razvoja u Balkan Cripto Exchange (BCX), kazao je za Bloomberg Adria Start da oko tri posto ukupnog stanovništva BiH učestvuje u kripto tržištu.

"Mi uvijek kaskamo za svijetom. Smatram da u ovom segmentu ne kaskamo mnogo, nije to još u svijetu postalo mainstream te se za pet godina očekuje da će mnogo veći broj ljudi imati kriptovalute", kazao je Majstorović.

Kriptovalute su visokorizčne, visoko volatilne i zbog toga su atraktivne za ulaganje te se osobe lakše odlučuju za kripto tržište nego za tržište kapitala. 

"Potencijalno možete zaraditi četiri puta veći prinos nego naprimjer na tržištu kapitala. Isto tako, možete izgubiti četiri puta više novca", istakao je.

Trenutno se nalazimo u blagom oporavku tržišta kriptovaluta nakon što je doživjelo pad, kao što je doživjelo i tržište kapitala. Od početka jula imamo blagi oporavak kripto tržišta, navodi on.

Interesovanje u regiji raste kad god vrijednost kriptovaluta raste. Čak i kad cijene padaju, određeni ulagači koji su ranije ušli u kripto tržište kupuju više kriptovaluta.

Sve vijesti iz rubrike Tržišta

Tržišta

sve vijesti iz rubrike Tržišta