Stil

Begović: Premijer liga je doživjela veliku transformaciju, uspjeh je kolektivna priča

Autor: Vedran Peršić

05. avgust 2022, 19:00

Golman Evertona govorio je o novoj sezoni

Vedran Peršić

Za Bloomberg Adria Market govorio je proslavljeni bh. nogometaš i golman Evetona, Asmir Begović. U iščekivanju početka nove sezone Premier League on je kazao kako je ova liga za vrijeme njegove duge karijere proživjela veliku transformaciju. 

"EPL je doživjela veliku transformaciju. Ovdje je fudbal velika stvar, kultura je takva. Nema tu prevelike razlike između prvog i 20. mjesta. Dosta je kvaliteta i igrača koji žele igrati samo u Engleskoj", naveo je on neke od razloga koji čine razliku engleske lige u odnosu na ostale.  

Begović navodi kako se na Otoku dosta ulagalo u stadione, infrastrukturu te kako se rezultati itekako vide. 

"Uspjeh EPL je kolektivna priča. Mnogo pametnih ljudi vode posao, oni slučaju igrače, navijače, vlasnike klubova. Na kraju ako je kvalitet utakmica najviši onda je ukupan rezultat izvjestan", kazao je Begović.

Bloomberg Adria
 

Dodao je kako u Engleskoj igrači dobivaju izdašne ugovore, da to privlači i igrače iz drugih zemalja. Neveo je primjer ulaganja u Newcastle, koji ponajbolje možda ilustrira tu priču. 

Među investitorima se pojavljuju i nekadašnji igrači. 

"Igračima koji investiraju u klubove nedostaje biznis iskustva, ali s terena ponesu vrijedno znanje", kazao je Begović za Bloomberg Adriju.  
 

Sve vijesti iz rubrike Lifestyle

Lifestyle

sve vijesti iz rubrike Lifestyle