Kompanije

Video: U zadnjem kvartalu 2022. emisija obveznica Telekoma Srbije

Izvor: Bloomberg Adria

03. jul 2022, 08:48

Obveznice će se emitirati na burzi u Frankfurtu ili Luksemburgu

Prvi čovjek Telekoma Srbije očekuje velik interes ulagača

Kompanija se želi pripremiti za akvizicije u regiji

Video: U zadnjem kvartalu 2022. emisija obveznica Telekoma Srbije

Bloomberg Adria

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je kako je tijekom posljednjeg ovogodišnjeg tromjesečja u planu emisija korporativnih obveznica u vrijednosti od pola milijarde eura.

Lučić je u intervjuu za Bloomberg Adriju kazao kako će se obveznice srpske telekomunikacijske kompanije emitirati na burzi u Frankfurtu ili Luksemburgu te da očekuje velik interes ulagača.

"Procjene su da će u rujnu, listopadu biti jasnije kolike će kamate biti sljedećih par godina i kako će dosta investitora koji su zbog početka rata biti rezervirani morati do kraja godine krenuti s investiranjem, posljednji kvartal čini se najbolji za izdavanje obveznica", kazao je prvi čovjek Telekoma Srbije.

Kako je rekao, novac prikupljen prodajom obveznica koristit će se za diversifikaciju duga i refinanciranje kredita kako bi se kompanija pripremila za neke buduće akvizicije u regiji.

Lučić je govorio i o isplativosti investicije u prava na prijenos Premier lige, vrijednosti kompanije, kao i o razini zaduženosti i profitabilnosti Telekoma Srbije, a cijeli intervju možete pogledati u videu.

Bloomberg Adria je nastao kao regionalna suradnja Bloomberg Media i Mtel Swiss. Mtel Swiss je dio grupe Telekoma Srbije.

Sve vijesti iz rubrike Biznis

Biznis

sve vijesti iz rubrike Biznis