Kompanije

George Soros povećao ulaganja u tehnološke kompanije

Izvor: Brian Chappatta / Bloomberg

15. avgust 2022, 10:39

Investiciona kompanija povećala je udjele u Amazonu, Salesforceu i Alphabetu

Akcije tehnoloških kompanija bilježe snažan rast

George Soros povećao ulaganja u tehnološke kompanije

Bloomberg

Soros Fund Management povećao je svoje udjele u akcijama velikih tehnoloških kompanija usljed njihovog naglog rasta posljednjih nedjelja, dodavši tome i više od 200 miliona dolara u akcijama American Campus Communitiesa.

Investiciona kompanija Georgea Sorosa (92) povećala je svoje udjele, između ostalih, u Amazonu, Salesforceu i Alphabetu. Sve tri kompanije sada su među 10 najvećih ulaganja fonda na kraju juna, prema regulatornoj prijavi u petak.

Kompanija sa sjedištem u Njujorku takođe je dodala novu poziciju od 20 miliona dolara u Tesli Elona Muska, iako to predstavlja samo oko 0,4 odsto Sorosevog portfolija američkih akcija vrijednog 4,6 milijardi dolara, koji se smanjio za 664 miliona dolara u drugom kvartalu. Ostale nove investicije uključuju 168 miliona dolara akcija Alleghanyja i 201,5 miliona dolara akcija American Campusa, koje je Blackstone pristao kupiti u aprilu.

Tehnološke akcije su porasle od početka ove godine, pri čemu je indeks Nasdaq 100 porastao za više od 20 odsto u odnosu na najnižu vrijednost od sredine juna. Američke akcije napredovale su četvrtu nedjelju zaredom, što je najduži niz nedjeljnih dobitaka od novembra.

Većina Soroseve imovine u fondacijama

Investiciona kompanija poznatog milijardera i filantropa upravljala je s više od 28 milijardi dolara od početka 2022, uključujući javni i privatni kapital. Soros je iskoristio svoje bogatstvo za finansiranje grupa koje promovišu pravdu, demokratiju, ljudska prava i progresivnu politiku kroz svoju Fondaciju za otvoreno društvo.

Uložio je milijarde u svoje filantropske napore, a većina imovine njegove kompanije sada pripada fondacijama, a ne porodici Soros. Njegovo lično bogatstvo procjenjuje se na 8,5 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Sve vijesti iz rubrike Biznis

Biznis

sve vijesti iz rubrike Biznis